ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Άνδρος έχει πλούσια παράδοση στον αθλητισμό. Κατά την αρχαιότητα αναφέρονται τα ονόματα των Αρίσταιχμου, Ιερώνυμου και Προκλή, ως Ολυμπιονικών από το νησί. Στον σύγχρονο ελληνικό αθλητισμό, σπουδαίοι παράγοντες με σημαντική προσφορά για πολλά χρόνια, ήταν Ανδριώτες. Όπως οι αείμνηστοι Πρόεδροι του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, Νίκος Γουλανδρής και Νίκος Γκούμας, καθώς και ο για πολλά χρόνια γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, Αντώνης Μαντζαβελάκης. Ή ο -για πολλά χρόνια, επίσης- Πρόεδρος της ελληνικής κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Στο νησί υπάρχουν ομάδες που καλλιεργούν διάφορα σπορ (με κυρίαρχο το ποδόσφαιρο), πιο γνωστή από τις οποίες είναι ο Ανδριακός. Υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ωστόσο είναι φανερή η απουσία ενός κλειστού γηπέδου.

Εκεί που η Άνδρος διακρίνεται ιδιαίτερα είναι στον ναυταθλητισμό. Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και ο Ναυτικός Όμιλος Κορθίου είναι μέλη της Ιστοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έχοντας σημαντική παρουσία στους αγώνες. Παράλληλα έχουν διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία σημαντικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥathlitismos1
Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου ιδρύθηκε το 1957 και διατηρεί τμήματα Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης, καθώς και σκαφών optimist και laser. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας καθώς και της Ομοσπονδίας Ανοιχτής Θαλάσσης. Αθλήτριες και αθλητές του ΝΟΑ έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιες διοργανώσεις, ενώ μέλος του ομίλου ήταν και ο ανδριακής καταγωγής Ολυμπιονίκης μας, Νίκος Κακλαμανάκης. Ο οποίος, μάλιστα, ξεκίνησε τον διάπλου του Αιγαίου από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ. Ο όμιλος, στις αρχές Ιουνίου, διοργανώνει κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία τον διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα Άνδρου, που έχει καθιερωθεί ως σημαντικό γεγονός.
Κατά καιρούς διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες και σχολεία, όπως αγώνες beach volley, μαθήματα scuba diving κλπ.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.noa.com.gr
Επικοινωνία: Τηλ. 22820 22460 και 210 4293910

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥathlitismos2
Ο Ναυτικός Όμιλος Κορθίου Άνδρου (Ν.Ο.Κ.Α.), ιδρύθηκε το 1989, ως Αθλητικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, με έδρα το Κόρθι. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και δραστηριοποιείται στα αθλήματα της ιστιοσανίδας (windsurf) και της κολύμβησης και βασικός στόχος του είναι η διάδοση του ναυταθλητισμού. Διατηρεί αθλητική ομάδα ιστιοσανίδας, που προπονείται στον Όρμο Κορθίου, αποτελούμενη από παιδιά ηλικίας 7-19 χρονών, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν λάβει μέρος σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα & Διασυλλογικούς αγώνες, στους οποίους και διακρίθηκαν. Έχει διοργανώσει, μεταξύ άλλων, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Μιστράλ, στον Όρμο Κορθίου.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.noka.gr
Επικοινωνία: Tηλ. 210 4293910 και 22820 24543, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο